Tarieven

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt de tarieven voor mondzorg. Dit betekent dat alle tandartspraktijken dezelfde tarievenlijst moeten hanteren voor alle tandheelkundige behandelingen (m.u.v. bepaalde cosmetische behandelingen). Voor dezelfde behandeling betaalt u dus hetzelfde, ongeacht waar u de behandeling laat uitvoeren. De manier waarop een behandeling uitgevoerd wordt, kan echter wel behoorlijk verschillen.

Waardoor kunnen de kosten van een behandeling variëren?

De kosten van een behandeling kunnen variëren, afhankelijk van de gekozen behandeloptie, de moeilijkheidsgraad van de behandeling, de gebruikte materialen, de gebruikte apparatuur, of er voor- en/of nabehandelingen nodig zijn en de hoogte van de techniekkosten. Wij leggen u daarom graag persoonlijk per behandeling uit hoe wij de behandeling uitvoeren en waardoor de kosten in dat specifieke geval kunnen variëren.

Waar vind ik de tarievenlijst van 2019?

De door de NZa vastgestelde tarieven kunt u via de volgende link downloaden: 

Bekijk hier de tandartstarieven 2019

Kan ik een begroting krijgen?

We maken graag een begroting voor u. Neem contact op via de email of kom langs.

Voor behandelingen vanaf € 250 euro ontvangt u van ons meestal voorafgaand aan de behandeling een begroting. Op deze begroting ziet u een aantal codes staan, waarbij door de NZa vastgestelde tarieven horen.

Aanvullende zorgverzekering voor de tandarts.

Meer informatie over een aanvullende zorgverzekering voor de tandarts vindt u op de website van De Consumentenbond.

Techniekkosten?

Via onderstaande link vindt u onze 2019 prijzen voor tandtechniek van Elysee. Deze lijst bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk.

Bekijk hier de lijst met onze tandtechniek prijzen van Elysee

Wij maken ook gebruik van de diensten van andere laboratoria, waaronder TTL Den Bosch.

Onze tandartsen hebben diepgaande kennis welke materialen en/of technieken gebruikt kunnen worden. U mag van ons verwachten dat deze keuzes leiden tot een duurzaam resultaat bij u.

Toch is het vaak nog beter als u dit samen met de tandarts beslist of bespreekt (shared decision making). Hierdoor bent u zich bewust van de mogelijkheden en kunt u dit beter afstemmen op uw situatie. Heeft u na deze voorlichting -samen met de tandarts- een besluit genomen over de behandeling die u wilt ondergaan en de te gebruiken materialen en methodes, dan mag u altijd vragen om een (individuele) begroting waarop ook de tandtechniek prijzen uit deze lijst vermeld zullen zijn.

Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend.  Gedurende uw behandeling kunnen zich immers omstandigheden voordoen waardoor de techniekkosten van het individueel voor u vervaardigde werkstuk kunnen afwijken van de lijst.

Waar laat ik mijn keuze voor een behandeling van afhangen?

Laat de keuze voor een behandeling (ten behoeve van uw gebitstoestand) niet afhangen van uw verzekering. Het uitstellen of afstellen van behandelingen kan immers negatieve gevolgen hebben voor uw gebitsgezondheid en portemonnee. Zo kan een onbehandeld klein gaatje, uiteindelijk resulteren in een dure wortelkanaalbehandeling of verlies van tand of kies. Laat dus regelmatig uw gebit controleren en kies verstandig.